Чому бізнес не підтримує передачу адміністрування ЄСВ Пенсійному фонду.



Учасники Коаліції "Українська Рада Бізнесу", що налічує 110 бізнес-асоціацій різних сфер економіки, надіслали звернення до вищої керівної влади та парламенту, в якому висловили стурбованість щодо законопроектів №9569 та №9570. Згідно з їх заявою, ці законопроекти можуть вплинути на погіршення адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) та призвести до збільшення витрат Пенсійного фонду. Фахівці Коаліції вважають, що в даному контексті реалізація цих законопроектів виявиться неефективною, і може спричинити негативні наслідки щодо адміністрування ЄСВ та витрат Пенсійного фонду.

Згадаємо, що ці законопроекти спрямовані на передачу функції адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) з Державної податкової служби України до Пенсійного фонду України з 1 січня 2024 року.

Відповідно до фахівців Коаліції, сучасна інформаційно-комп'ютерна система Державної податкової служби України вже належним чином функціонує та забезпечує ефективний облік платників податків, електронну звітність, облік сплачених сум та інші аспекти адміністрування. 

Коаліція наголосила: "Ці законопроекти виглядають особливо нецільовими, особливо враховуючи декларовані владою наміри об'єднання єдиного внеску, податку на доходи фізичних осіб та військового збору у єдиний податок та зниження податкового навантаження. З урахуванням цього, наразі більш доцільною є зменшення функцій і видатків Пенсійного фонду, а також поступова трансформація його у відділ Міністерства соціальної політики".

В зверненні Коаліція закликала народних депутатів та уряд "ухилитися від прийняття законопроектів без належного обґрунтування, як, наприклад, №9569 та №9570".

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт