Як виправити ситуацію, коли в реєстраційній заяві для КОРО не вказана інформація про РК?


Реєстрація книги обліку розрахункових операцій (далі - КОРО) проводиться в органі контролю за основним місцем обліку платника податків. Цей процес визначений вимогами пункту 2 розділу II розділу II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, який затверджений наказом Мінфіну від 14.06.2016 року № 547.

Не існує обмежень щодо кількості КОРО, які можна зареєструвати одночасно. 

Реєстрація першої розрахункової книжки (далі - РК) в органі контролю відбувається одночасно з реєстрацією КОРО на окрему господарську одиницю або на реєстратор розрахункових операцій. Для другої та наступних РК потрібно подати заяву на реєстрацію КОРО та/або РК згідно з формою № 1-КОРО (ідентифікатор форми - J/F1311305).

Важливо зауважити, що дата реєстрації першої РК визначається як дата реєстрації книги обліку розрахункових операцій. Таким чином, якщо підприємство спочатку зареєструвало КОРО, а потім має намір реєструвати РК, дотримання правил цього процесу є обов'язковим.

Якщо суб’єкт господарювання реєстрував КОРО, але не включив інформацію про РК, і пізніше має намір зареєструвати РК, потрібно виконати наступні дії:

- В розділі 6 «Дані щодо книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки» реєстраційної заяви вказати фіскальний номер КОРО та додати літеру "г" (наприклад: 7000ХХХХХХг) та через дріб додати цифру "1".
- Далі необхідно вказати дані щодо серії та номеру засобу контролю РК та кількості аркушів.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт