Як провести процедуру перереєстрації РРО


Головне управління ДПС у Черкаській області роз'яснює важливі нюанси, пов'язані з перереєстрацією РРО (Реєстратора розрахункових операцій). Перереєстрацію РРО слід проводити у таких випадках: коли змінилося найменування або податковий номер господарюючого суб'єкта або коли змінилися назва або адреса, за якою використовують РРО.

Платники повинні дотримуватися Порядку перереєстрації, який затверджений наказом Мінфіну № 317 від 23.06.2020 року. Для цього, потрібно подати Заяву про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1316604) з відміткою "Перереєстрація" і вказати причину цієї перереєстрації.

Заяву на внесення змін у дані про РРО також слід подавати у випадках, коли змінюються дані, які вказані в Заяві, але такі зміни не вимагають перереєстрації (наприклад, зміна назви РРО).

Перереєстрація та внесення змін у дані про РРО повинні проводитися відповідно до встановлених термінів та процедур реєстрації.

Важливо пам'ятати, що заяву про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про РРО слід подавати лише після видачі останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на цьому РРО.

У випадку, якщо змінюється контролюючий орган, в якому проводиться облік платника, перереєстрацію РРО до нового контролюючого органу слід здійснювати у дводенний термін після переходу платника податків на обслуговування до нової податкової служби.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт