Нові Аспекти Оплати Частинами: Як Правильно Оформити Розрахунок із Податковою



Зростаюча популярність сплати за товари частинами збурює ринок, і податкова служба докладає всіх зусиль, щоб забезпечити правильну реєстрацію цих операцій. Згідно із законодавством, кожна частинна оплата повинна супроводжуватися відповідними розрахунковими документами, що відповідають закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 265/95-ВР від 06.07.1995 р.

Наприклад, у першому чеку, який виданий при отриманні передплати за товар, замість звичайної назви товару має бути зазначено «аванс за [назва товару]», де [назва товару] – це артикул чи назва товару та сума, що була внесена покупцем. Це забезпечить однозначну ідентифікацію товару. Важливо врахувати, що кількість чеків для отримання передплати не обмежена, але правила їх створення є стандартними. Податківці рекомендують в коментарях до такого чеку вказати «Залишок до сплати», що сприятиме відстеженню операції.

Останній чек, в якому проводиться остаточний розрахунок та передача товару покупцеві, повинен включати повний перелік товарів: назву товару/послуги, його повну ціну, кількість, вже внесену покупцем передоплату та суму, яку потрібно сплатити після зменшення вартості товару через передоплату. У випадках, коли оплата частинами не передбачається через повну передоплату, у чеках повинна бути відображена сутність операції: «часткова оплата», «повна оплата» тощо. Це гарантує безпеку та правильність розрахунків. Покупець отримує підтвердження оплати та деталі операції.

Для оптимальної інтеграції цих правил у фіскальний процес важливо правильно налаштувати програмування РРО/ПРРО. Це гарантує правильне відображення фіскальних касових чеків та надає продавцеві та покупцеві впевненість у надійності операції.

Будьте впевнені, що всі вищезазначені правила відповідають вимогам законодавства і забезпечують якісний облік вашої операції. Слідкуйте за нашими оновленнями для найсвіжішої інформації щодо податкових змін!

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт