Правила Сплати Податкового Боргу: Що Потрібно Знати



У світі податків і боргів можна заплутатися, але ми готові розгорнути цю нитку для вас. Податковий борг – це сума грошових зобов’язань, яку платник податків повинен був виплатити, але не виплатив у встановлений строк, як визначено Податковим кодексом України (далі - ПКУ). До цього часу усе зрозуміло.

Недавно податкові служби у Житомирській області надали важливу інформацію: якщо ви отримали вимогу щодо сплати боргу (недоїмки), вона вважатиметься відкликаною, якщо сума боргу (недоїмки), вказана у вимозі, буде повністю погашена протягом строку, визначеного ПКУ. Ця важлива інформація міститься в Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів від 20.04.2015 р. № 449.

Також, згідно з законом України № 2464, якщо сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не була нарахована та/або не була сплачена вчасно, податковий орган може визначити це як недоїмку. Відтак, важливо слідкувати за строками та вчасно сплачувати податки, щоб уникнути будь-яких непорозумінь.

Пам’ятайте, що знання – це сила, особливо коли йдеться про податки та фінанси. Будьте в курсі своїх прав і обов’язків, і ваші фінанси будуть в безпеці.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт