Виправлення Помилок у Декларації: Як Діяти, Якщо Подано Звітну Декларацію, що Не Потрібна




У своїх поясненнях контролери висвітлили ситуацію, коли ФОП, який є пенсіонером або особою з інвалідністю, неправильно подав Додаток 1 разом із своєю Податковою декларацією платника єдиного податку, вказавши тип «Звітна», хоча це було зовсім необов'язково.

Отже, якщо платник, якого стосується п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», помилився, подавши Податкову декларацію платника єдиного податку типу «Звітна» із Додатком 1, то він повинен подати нову Декларацію із виправленими показниками до закінчення терміну подання Декларації за той самий звітний період, обираючи тип Декларації «Звітна нова». Важливо заповнити всі рядки та графи розділу 9 Додатка 1 для визначення періоду в графі 8.

Якщо платник виправляє показники після закінчення терміну подання Декларації, він повинен вказати тип декларації як «Уточнююча». При цьому обов'язково заповнити всі рядки та колонки розділу 9 Додатка 1 для визначення періоду в графі 8. Для уточнення зобов'язань зі сплати єдиного внеску необхідно врахувати розділ 10 Додатка 1.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт