Призупинення трудового договору: Законодавство та Особливості за Умов Воєнного Стану




У контексті воєнного стану в Україні, важливо знати про процедуру призупинення дії трудового договору. Ця процедура передбачена спеціально на період дії воєнного стану.

Важливо зауважити, що працівники, які не погоджуються із припиненням дії трудового договору, мають право оскаржити рішення роботодавця. Це можна зробити особисто або через профспілку, звернувшись до Державної служби України з питань праці або її територіальних органів.

Якщо виникає ситуація, коли підстави для призупинення дії трудового договору відсутні, інспектор праці може внести припис щодо усунення виявлених порушень. Цей припис є обов'язковим для виконання роботодавцем протягом 14 календарних днів з моменту отримання.

Важливий аспект – у випадку незгоди працівника з наказом про призупинення трудового договору, виданим до набрання чинності Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин," працівник може оскаржити відповідне розпорядження. Держпраці, після ретельного аналізу наказу та підстав для його видання, за погодженням з військовою адміністрацією, може внести припис роботодавцеві щодо визнання відповідного розпорядження таким, що втратив чинність.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт