Скасування Помилкових Розрахунків через РРО/ПРРО: Як Це Зробити Згідно з Податковим Законодавством



У світлі питань, які часто виникають у платників податків, контролери надають роз'яснення щодо можливості скасування помилково проведених розрахунків через РРО/ПРРО на наступний робочий день, якщо був створений Z-звіт.

Визначення фіскального звітного чеку та Z-звіту встановлено Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР. Фіскальний звітний чек є документом, створеним у паперовій/електронній формі РРО/ПРРО, який містить дані денного звіту. При створенні фіскального чеку інформація про розрахункові операції потрапляє до фіскальної пам'яті РРО або фіскального сервера контролюючого органу.

Згідно з Вимогами щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій, затвердженими постановою КМУ від 18.02.2002 р. № 199, Z-звіт - це денний звіт, який обнулює інформацію в оперативній пам'яті та вносить її до фіскальної пам'яті реєстратора.

Наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 визначено порядок застосування РРО/ПРРО. Однак важливо зауважити, що ні Закон № 265/95-ВР, ні порядки, затверджені наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547, чи будь-які інші нормативно-правові акти України не включають в себе механізму скасування помилково проведених сум розрахунків через РРО/ПРРО після створення Z-звіту та закриття робочої зміни касира.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт