Особливості Декларування ПДВ: Практичні Поради для Бухгалтерів




Важливе повідомлення для усіх, хто веде облік податку на додану вартість! Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає вашу увагу на нюанси, пов'язані із заповненням податкових декларацій з ПДВ, коли ви відображаєте суми, визначені у податковому повідомленні-рішенні (ППР) за формою "В4", що склалися після проведення контрольної перевірки.

Згідно зі статтею 58 Податкового кодексу України (ПКУ), контролюючий орган надсилає (вручає) платнику податків ППР у випадках виявлення завищення від'ємної суми ПДВ. Процедуру надсилання податкових повідомлень-рішень регулює наказ Міністерства фінансів України від 28.12.2015 № 1204.

Спори, що виникають у зв'язку з рішеннями контролюючих органів, можна вирішувати у судовому або адміністративному порядку згідно зі статтею 56 ПКУ.

Якщо ви оскаржуєте ППР адміністративним шляхом, це призводить до припинення виконання грошових зобов'язань платником податків до закінчення процедури оскарження. У такому випадку податкові вимоги не надсилаються, а сума грошового зобов'язання вважається неузгодженою.

Щодо судового оскарження, грошове зобов'язання вважається неузгодженим до набрання судовим рішенням законної сили.

При поданні податкової декларації з ПДВ у випадку оскарження ППР, суму, визначену у ППР, слід відображати у відповідних рядках згідно зі статтею 203 ПКУ та Порядком № 21. Також потрібно заповнити таблицю з відомостями про ППР у декларації.

Отже, враховуючи вищезазначене, важливо правильно відобразити суму, визначену у ППР, у вашій податковій декларації з ПДВ. Не забудьте дотримуватися всіх вимог законодавства та заповнити всі необхідні рядки та таблиці для коректного декларування податку на додану вартість.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт