Організація виплати заробітної плати для платників ЄСВ: кроки та вимоги




Згідно зі стандартами, встановленими Порядком прийняття надавачами платіжних послуг, на виплату заробітної плати платник ЄСВ має скласти довідку-розрахунок, відповідно до форми, що міститься у додатку 1 до відповідного наказу Мінфіну. Ця довідка повинна бути негайно затверджена контролерами у формі, яка може бути як електронною, так і паперовою.

Але варто пам'ятати, що контролери можуть відмовити у погодженні довідки за наступних умов: якщо вона не відповідає вимогам форми, зазначеної у додатку 1 до Порядку; якщо містить недостовірну інформацію; або якщо подана до контролюючого органу не за місцем взяття на облік.

Після погодження один примірник довідки-розрахунку у паперовій формі надається обслуговуючому надавачу платіжних послуг, другий - контролерам, а третій - залишається у платника ЄСВ. В електронному форматі платник ЄСВ надає довідку до обслуговуючого надавача платіжних послуг, дотримуючись вимог законодавства України про електронні документи та електронний документообіг.

У своєму електронному кабінеті платник ЄСВ може здійснити процедуру введення звітності та надіслати довідку-розрахунок у електронній формі. Після подання документ пройде автоматизовану перевірку. Інформацію про реєстрацію довідки-розрахунку можна знайти у вкладці "Вхідні" свого кабінету, а також переглянути квитанції про приймання та обробку в розділі "Перегляд звітності" та "Введення звітності". Це надає можливість вчасно отримати відповідь від контролерів та зручно контролювати процес.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт