Вартість бланків для нотаріальних документів зростає: палата закликає до розумних строків інформування




З 22 квітня 2024 року вартість спеціальних бланків для нотаріальних документів збільшиться до 29,04 грн з ПДВ, повідомляє Державне підприємство "Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти" (ДП "НАІС"). Приватним нотаріусам надано лише до 21 квітня для закупівлі бланків за попередньою ціною - 25,50 грн. Для державних нотаріальних контор гарантовано постачання бланків за ціною, яка діє на день відвантаження.

Зауважено, що інформація про зростання ціни на бланки була оприлюднена в останній робочий день тижня, що значно ускладнило можливості для нотаріусів замовити бланки за старою ціною. Нотаріальна палата України вважає, що встановлення строків для розміщення такої інформації має відповідати загальним принципам справедливості, добросовісності та розумності, які закріплені в цивільному законодавстві.

Отже, Палата звернулася до ДП "НАІС" з проханням продовжити строк для замовлення бланків за попередньою ціною на тиждень. Також, у майбутньому планується інформувати нотаріусів про зміну цін на бланки напередодні, принаймні за 10 днів до дати, з якої підвищується їхня вартість.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт