Нові кроки: електронне бронювання військовозобов'язаних через «Дію»




Уряд повертається до ідеї електронного бронювання військовозобов'язаних через портал «Дія». Ця концепція має на меті впровадження справедливішого механізму бронювання працівників підприємств. Через коментарі в Forbes перша віцепрем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко підтвердила цей план, заявивши, що це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу.

Проєкт постанови КМУ щодо нових правил бронювання поки що не розглядався на засіданні Кабміну. Нові правила передбачають можливість бронювання лише 50% військовозобов'язаних працівників, які є критично важливими для економіки підприємств. Якщо роботодавець бажає забронювати більше половини співробітників, необхідна додаткова аргументація.

Зміни також стосуються процесу бронювання співробітників. Тепер керівник підприємства має здійснити ідентифікацію у «Дії» та подати перелік осіб для бронювання у будь-якій формі, а також надати інформацію про компанію. Для цього потрібно буде вказати особисті дані працівника, а також інформацію про підприємство. Після перевірки даних у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів формується позначка про бронювання, а в порталі «Дія» видається відповідний сертифікат.

Така система дозволяє бронювати працівників на шість або один місяць, а скасувати бронювання можна у разі закриття підприємства, звільнення працівника або завершення контракту для ЗСУ.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт