Нові Переваги для Дотримання Податкового Законодавства: Огляд Законопроєкту




Верховна Рада України зареєструвала проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України, спрямований на покращення податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства. Цей законопроєкт передбачає введення переліку таких платників, які будуть користуватися певними перевагами у податковому адмініструванні під час воєнного стану. 

Щоквартально до цього переліку потраплять юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які відповідають ряду критеріїв, включаючи рівень сплати податків та рівень нарахування заробітної плати, з урахуванням особливостей системи оподаткування. Парламент вже прийняв цей законопроєкт за основу, тому зміни у Податковому кодексі України можуть набути чинності найближчим часом.

На думку народного депутата Ярослава Железняка, платники податків, які потраплять до Переліку, отримають значні переваги. Зокрема:

- Мораторій на документальні перевірки;
- Скорочення строків камеральної та документальної перевірок для бюджетного відшкодування до 5 календарних днів;
- Індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів;
- Призначення комплаєнс-менеджера, який буде співпрацювати з платником податків, включаючи використання засобів дистанційного зв'язку, таких як відеоконференції;
- Платник податків може отримати відомості про наявну податкову інформацію у контролюючого органу та консультацію щодо усунення податкових ризиків протягом 5 днів з моменту запиту.

Ці нові можливості допоможуть платникам податків ефективно виконувати свої обов'язки та сприятимуть розвитку бізнесу в умовах воєнного стану.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт