БЕБ розкрило схему із фіктивним ПДВ та бюджетним відшкодуванням на суму 3,5 млн грн


Бюро економічної безпеки України повідомило про викриття керівника підприємства в умисному заволодінні коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Директор компанії, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з групою осіб декількох суб'єктів господарської діяльності, отримував відшкодування ПДВ.

Розкрита схема полягала в тому, що керівник укладав договори на придбання м'яса та м'ясопродуктів у юридичних та фізичних осіб для їх переробки та подальшого продажу як на території України, так і для експорту, але жодних поставок продукції не здійснювалося.

За результатами проведених безтоварних фінансово-господарських операцій керівник подавав недостовірні відомості про відшкодування ПДВ. Фактично сформовано штучний податковий кредит з ПДВ з метою звернення до ГУ ДПС в Івано-Франківській області для його відшкодування. Використовуючи таку схему підприємство отримало безпідставне відшкодування з ПДВ на суму понад 3,5 млн грн.

В результаті керівнику підприємства повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ