Термін для подання документів при зупиненні реєстрації ПН/РК пропущено: чи відтерміновують строки в період війни


Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що в разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН платник має право подати копії документів та письмові пояснення для підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК, для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію чи відмову в реєстрації ПН/РК.

Строки подання копій документів і письмових пояснень до податкового органу - 365 календарних днів, які настають за датою виникнення податкового зобов'язання, що відображене в ПН/РК.

Водночас, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, що вводиться в Україні, п. 102.9 ПКУ зупиняється перебіг строків, визначених ПКУ, іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Таким чином, якщо закінчення строку 365 календарних днів, встановленого для подання платником, у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, повідомлення про надання пояснення, припадає на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, то такий перебіг строку зупиняється.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ