Віцепрем'єр висловив думку щодо потреби перегляду правил визначення розміру оплати праці педагогічних працівників.


- Під час щорічної Серпневої конференції Міністерства освіти та науки України, Віцепрем'єр-міністр з питань інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, а також Міністр цифрової трансформації, Михайло Федоров та Міністр освіти і науки, Оксен Лісовий, представили своє бачення трансформації освітньої сфери. Цю новину оприлюднило Міністерство цифрової трансформації.

Михайло Федоров відзначив, що потрібно переглянути підходи до формування заробітної плати педагогів: "Однією з ключових мет цього процесу є зміна правил визначення зарплати педагогів. Ми маємо уникнути ситуації, коли існує маса різних доплат, і в результаті педагог отримує зарплату, яка важко прослідковується". За його словами, вже ведуться роботи в цьому напрямі, а також аналізується кращий світовий досвід стосовно визначення оплати праці педагогів.

"Проте головним завданням є створення таких умов для освітян, які б не мали потреби зосереджуватися на інших питаннях, окрім надихання дітей на навчання. Також ми повинні забезпечити, щоб ті, хто вже залишив систему освіти, але має бажання приєднатися до неї знову, змогли це зробити. А без змін у системі визначення зарплати це мету буде надзвичайно важко досягти", - наголосив Федоров.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт