Відпустка при Народженні Дитини для Працівників на Об'єктах Критичної Інфраструктури



Ми хочемо поділитися важливою інформацією щодо прав працівників, які працюють на об'єктах критичної інфраструктури та очікують на народження дитини. Ця інформація стосується відпустки при народженні дитини, яка передбачена ст. 77-3 Кодексу законів про працю України.

Згідно із законодавством, працівники мають право на одноразову оплачувану відпустку тривалістю до 14 календарних днів при народженні дитини. Це право належить батькам дитини або іншим родичам, якщо мати або батько дитини є одинокими. Однак важливо відзначити, що цю відпустку можуть отримати лише однією особою.

Для отримання цієї відпустки працівник повинен подати заяву до роботодавця не пізніше ніж за три місяці з дня народження дитини.

Також важливо враховувати, що якщо працівник після народження дитини змінює місце роботи, він може також отримати цю відпустку. У такому випадку до заяви слід додати довідку про те, що відпустку не використовували на попередньому місці роботи.

Проте, якщо працівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури, роботодавець може відмовити йому у наданні цієї відпустки під час дії воєнного стану. Важливо зауважити, що в такому випадку відпустку не можна буде перенести на після закінчення дії воєнного стану. Ми радимо бухгалтерам і фахівцям з кадрів уважно вивчити цю інформацію та консультуватися з юристами щодо конкретних ситуацій на вашому підприємстві.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт