Нові правила оподаткування доходів спеціалістів резидентів Дія Сіті набрали чинності


 Згідно з пунктом 170.141.2 Податкового кодексу України, їхні доходи, що виплачуються резидентами Дія Сіті, оподатковуються за зниженою ставкою 5%. Це стосується заробітної плати, гонорарів за гіг-контрактами та авторських винагород за створення творів.

Важливо зазначити, що ці обмеження поширюються лише на загальний річний оподатковуваний дохід, який отримують платники податку від трудових відносин або гіг-контрактів і не перевищує 240 тисяч євро за рік. Якщо дохід перевищує цей ліміт, застосовується стандартна ставка 18%. У такому випадку платник податків повинен включити перевищену суму до свого загального щомісячного (щорічного) оподатковуваного доходу та сплатити податок у розмірі 18%.

Відповідно до законодавства, спеціалісти резиденти Дія Сіті повинні відображати фактично утриману суму ПДФО в додатку 4ДФ до Розрахунку за місяць звітного кварталу та зазначати її у своїй податковій декларації про майновий стан і доходи. Важливо слідкувати за відповідністю всіх операцій нормативам, щоб уникнути непорозумінь з податковими органами.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт