Законопроект щодо Заборони Продажу Програмного Забезпечення


У Верховній Раді України зареєстровано законопроект під номером 10186 від 24.10.2023 року, який стосується заборони продажу на території України програмного забезпечення (електронних поставок) для податкового та бухгалтерського обліку, створеного за допомогою програмного коду, написаного мовою країни-агресора.

Згідно з цим законопроектом:

- Забороняється продаж програмного забезпечення (електронних поставок) на території України, якщо для його створення використано програмний код, написаний мовою країни-агресора.
  
- Передбачена відповідальність за порушення цієї заборони у сфері продажу програмних продуктів для податкового та бухгалтерського обліку, створених із використанням програмного коду, написаного мовою країни-агресора. 

- Установлені штрафи у розмірі 1000 мінімальних заробітних плат за перше порушення, 2000 мінімальних заробітних плат за повторне порушення, а також за порушення протягом року втретє та більше разів.

- Пропонується можливість подальшого використання придбаних програмних продуктів на законних підставах підприємствами (крім державних та комунальних), які були придбані до набрання чинності запропонованими законодавчими змінами, якщо для їх створення використовувався програмний код, написаний мовою країни-агресора.

Закон набуде чинності з дня його опублікування. Ця ініціатива важлива для бухгалтерів та податкових спеціалістів, інформуючи їх про нові правила у сфері програмного забезпечення.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт