Важлива Новина для Платників Податків: Важливі Зміни у Правилах Стягнення Податкового Боргу



Південне міжрегіональне управління Державної податкової служби повідомляє, що з 1 серпня 2023 року тимчасово призупинено заходи зі стягнення податкового боргу, що виник до 24 лютого 2022 року. Ця ініціатива стосується платників податків, які мають податкову адресу або проживають на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією або територіях, де тривають активні бойові дії, або на територіях, де можлива активізація воєнних конфліктів.

Ці обмеження діятимуть до останнього дня місяця, в якому буде припинена тимчасова окупація чи активні бойові дії, або до дати, коли платник змінить місцезнаходження на іншу територію України та про це буде проведено державну реєстрацію.

Також важливо зазначити, що для платників податків, які не підлягають заходам стягнення, буде зупинено перебіг строків давності, визначених згідно з пунктом 102.4 Податкового кодексу України.

Детальний перелік зазначених територій визначено в Наказі №309. Ці зміни спростять фінансове становище платників податків та нададуть додаткові гарантії в умовах нестабільної ситуації. Будьте в курсі податкових нововведень та слідкуйте за нашими оновленнями!

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт