Із 2024 року: Як Зміниться Пенсійна Система та Що Це Означає для Громадян




На наступний рік припаде новий етап реформування пенсійної системи, який визначатиме тривалість страхового стажу для отримання пенсії за віком. З 1 січня 2024 року, для виходу на пенсію у віці 60 років, необхідно мати мінімум 31 рік страхового стажу.

Ті, хто не набере достатньої кількості років після досягнення 60 років, зможуть отримати пенсію в 63 роки, якщо їхній стаж складає принаймні 21 рік. Для тих, у кого стаж від 15 до 20 років, пенсійні виплати відзначать в 65 років.

З іншого боку, особам із меншею ніж 15-річним стажем буде надано можливість отримувати державну соціальну допомогу замість пенсійних виплат, коли вони дійдуть 65-річного віку.

Нехай буде відомо, що тривалість страхового стажу для виходу на пенсію у віці 60 років буде поступово збільшуватися до 2028 року. До цього часу, щоб виходити на пенсію у віці 60 років, вам знадобиться не менше 35 років стажу.

Починаючи з 1 січня 2028 року, при наявності 40 і більше календарних років страхового стажу, пенсію за віком буде призначено незалежно від віку.

Не забувайте, що звертатися за призначенням пенсії можна як особисто до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду, незалежно від місця проживання, так і дистанційно, скориставшись порталом електронних послуг ПФУ – про це повідомило Головне управління Пенсійного фонду у Вінницькій області.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт