Страховий стаж за кордоном: Що нового в законопроєкті №9453




Парламент розпочав вивчення законопроєкту №9453, спрямованого на регулювання пропорційного обчислення страхового стажу для тих, хто працював за кордоном. Зараз багато українців передпенсійного та пенсійного віку мешкають за межами країни, і новий законопроєкт має спростити їм процедуру оформлення пенсії та вирішення питань щодо нарахування страхового стажу.

Відзначено, що особа зможе ідентифікуватися в консульських установах країни проживання, щоб вирішити різні питання щодо пенсії. Це можна буде зробити віддалено, не виїжджаючи в Україну, а також на території країни за допомогою електронного порталу та сервісу "Дія.Підпис".

Особливу увагу приділено тим, хто працює за кордоном в країнах, з якими Україна має відповідні угоди. Підрахунок страхового стажу буде виконуватися відповідно до ратифікованих угод про соціальну відповідальність між Україною та іншими країнами. Народна депутатка Ірина Борзова підкреслила важливість таких угод та зазначила перелік країн, з якими укладено відповідні угоди, доступний на сайті Міністерства соціальної політики.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт