Податкова Єволюція: Україна впроваджує Загальне Правило Протидії Податковим Зловживанням


У рамках співпраці з Європейським Союзом, Україна впроваджує загальне правило протидії податковим зловживанням (GAAR). Представники Державної податкової служби брали участь у важливому онлайн-семінарі, що був проведений спільно з EU4PFM та Міністерством фінансів України, присвяченому імплементації цього правила. Ініціатива GAAR є частиною заходів, передбачених Директивою Ради Європейського Союзу з протидії практикам ухилення від сплати податків.

Це правило спрямоване на боротьбу з практиками ухилення від сплати податків, що не передбачені законодавством, та сприятиме ефективній акумуляції податків в Україні. Головна мета GAAR - протидія будь-якому сценарію ухилення від оподаткування, який не відповідає законодавству.

Важливо відзначити, що GAAR має бути введений кожною країною у своєму внутрішньому законодавстві та передбачає обов'язок відмови від податкових пільг, якщо вони використовуються для ухилення від оподаткування. Це концептуальне рішення дозволяє державі відмовити платнику податків у вигоді від оподаткування, якщо транзакція не має іншої об'єктивної господарської мети, крім отримання податкових пільг.

Загальне правило ЄС з протидії ухиленню від сплати податків застосовується до всіх видів операцій та податкових платежів, надаючи податковим органам інструмент для запобігання зловживань при спрямуванні дій на уникнення оподаткування.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт