Оновлені вимоги щодо інформування податкових органів про участь в іноземних компаніях



Посадовці Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області нагадали про необхідність повідомлення фізичними особами - резидентами про набуття чи припинення участі в контрольованих іноземних компаніях (КІК). Зокрема, за їхніми словами, фізична особа - резидент повинна повідомляти податківців у таких випадках:

1. Кожного безпосереднього або опосередкованого набуття частки в іноземній юридичній особі або початку фактичного контролю над іноземною юридичною особою, що призводить до визнання такої юридичної особи контролюючою.

2. Заснування, створення або набуття майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи.

3. Кожного відчуження частки в іноземній юридичній особі або припинення фактичного контролю над іноземною юридичною особою, що призводить до втрати її статусу контролюючої особи.

4. Ліквідації або відчуження майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи.

Відповідно до нововведень, протягом 60 днів з дня набуття або відчуження, резидент має надсилати Повідомлення про набуття або відчуження частки в іноземній юридичній особі або майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт