Оподаткування Страхових Внесків: Роз'яснення від ДПС та Його Податкові Нюанси



Останнім часом ДПС внесла важливі зміни щодо оподаткування страхових внесків за договорами добровільного медстрахування. Відповіді на ключові питання про це можна знайти в розділі "Запитання - відповіді з Бази знань" на сайті ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Згідно з роз'ясненням від ДПС, сума страхових внесків, яку сплачує роботодавець-резидент за свій рахунок на користь працівника за договорами добровільного медстрахування в межах 30% нарахованої зарплати, не підлягає оподаткуванню ПДФО. Однак, якщо ця сума перевищує визначений розмір, то перевищення включається до загального оподатковуваного доходу фізичної особи і оподатковується за ставкою 18%, а також підлягає військовому збору за ставкою 1,5%.

Важливо відзначити, що у додатку 4ДФ до Розрахунку під ознакою доходів «125» відображається вся сума страхового внеску, над яким не застосовується оподаткування ПДФО. Розуміння цих податкових нюансів важливо для бухгалтерів та підприємців, щоб уникнути податкових ризиків та забезпечити правильне ведення фінансової звітності.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт