Європейська Комісія Зауважує Позитивні Тенденції у Сфері Аудиту в Україні




У листопаді 2023 року Європейська Комісія висловила свою позитивну думку у щодо аудиторської реформи в Україні у своєму щорічному Звіті про розширення "Україна 2023". Зазначено, що внесені зміни до законодавства, зокрема до Закону "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність", підняли стандарти та підготували ґрунт для розпочаття переговорів про членство України у Європейському Союзі.

Згідно з експертною оцінкою, проведеною комісією, важливий крок зроблено у напрямку наближення до європейських стандартів, зокрема у сферах атестації аудиторів, контролю якості та вимог до аудиту підприємств, які є суспільно важливими.

Особливу увагу в Звіті приділено ролі Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю (ОСНАД). Комісія визнає його ключовим регулятором, який відіграє важливу роль у реєстрації аудиторів, забезпеченні якості аудиторських послуг та впровадженні системи розслідувань та санкцій.

У своїх рекомендаціях Європейська Комісія звертає увагу на необхідність готуватись до впровадження Директиви Європейського Парламенту та Ради "Про корпоративну звітність зі сталого розвитку". ОСНАД планує активно займатися цією темою у наступному році.

Ефективність реформ у сфері аудиту, як зазначають експерти ОСНАД, стала можливою завдяки системній підтримці Уряду, вдосконаленню системи суспільного нагляду та відданості аудиторської спільноти в Україні.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт