Податкові Зобов'язання Рієлтерів: Строки та Штрафи




У світлі змін у податковому законодавстві важливо мати чітке розуміння своїх обов'язків, особливо для рієлтерів. Згідно з пп. 170.1.6 Податкового кодексу України, рієлтери повинні надсилати інформацію про укладені через них договори оренди нерухомості до податкових органів за місцем своєї реєстрації. Це слід робити в строки, визначені для подання податкового розрахунку, та за встановленою формою, яку визначає центральний орган виконавчої влади, що відповідає за фінансову політику.

Не варто забувати, що за порушення встановленого порядку або несвоєчасне подання інформації, рієлтерам доведеться сплатити штраф у розмірі 680 грн за кожне порушення, згідно зі статтею 119 приміткою 1 Податкового кодексу. У разі повторного порушення розмір штрафу може подвоїтися.

Форма "Інформація суб'єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)" визначена наказом Міністерства фінансів України № 497 від 13 травня 2017 року. Рієлтери повинні подавати цю форму до ДПС за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку.

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області нагадує, що податковий розрахунок за базовий податковий період (квартал) повинен бути поданий протягом 40 календарних днів, які слідують за завершенням звітного кварталу (згідно з пп. 49.18.2 ПКУ). Всі рієлтери мають бути впевнені, що вони дотримуються цих важливих податкових вимог для уникнення непотрібних штрафів та збереження своєї фінансової надійності.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт