Наближається кінцевий термін: Як податкові контролери повинні готувати Звіти про Контрольовані Іноземні Компанії




Лише кілька днів залишилося до завершення терміну подачі повних Звітів про контрольовані іноземні компанії (КІК) за 2022 рік, згідно з пунктом 392.5.4 ПКУ. На жаль, до 1 грудня лише 15% з усіх контролюючих осіб вже подали повні Звіти, хоча було подано 389 скорочених звітів про КІК.

Нагадаємо, що кожен контролер повинен до 31 грудня 2023 року подати повідомлення про КІК за минулий рік, окремо для кожної компанії. Важливо, щоб усі Звіти були супроводжені завіреними копіями фінансової звітності контрольованих компаній, які підтверджують річні прибутки КІК.

Необхідно звернути увагу, що Мінфін вже затвердив форму Звіту про КІК у серпні за номером 254 від 25.08.2022 р. І електронні версії цього документу (форми J0108701 та F0108701) доступні на вебпорталі податківців у розділі "Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів".

Податківці також варто пам'ятати про штрафні санкції згідно з пунктом 120.7 ПКУ, які передбачені за невиконання цього обов'язку, включаючи штраф в розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатної особи за неподання Звіту про КІК та штраф за несвоєчасне подання, не перевищуючи 50 прожиткових мінімумів за кожен день затримки.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт