Нова роківська ініціатива від уряду: стратегія доходів та управління кордонами




Останнього дня грудня Кабмін підтвердив стратегію доходів на 2024-2030 роки, що стало важливим етапом у виконанні програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. За словами Прем'єр-міністра, прийнята стратегія має підсилити фіскальну стійкість держави, привести податкове та митне законодавство у відповідність до європейських стандартів, а також стимулювати економічне відновлення після війни.

У планах авторів - підвищення довіри до ДПС, оптимізація управління ризиками та впровадження автоматизованих процесів. У митній сфері планується боротьба з корупцією, встановлення чіткої взаємодії з бізнесом та впровадження нових цифрових рішень для митної служби.

"Ми маємо виконати величезний обсяг роботи, гармонізувати наше законодавство з європейським та підвищити якість наших інституцій", - підкреслив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Окрім того, Уряд затвердив План заходів для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами, який має дозволити ефективно реагувати на виклики у сфері безпеки державного кордону та сприяти співпраці з західними сусідами – державами ЄС.

За інформацією Урядового порталу, планується впровадження європейських практик контрольних процедур, спільний контроль на західному кордоні за принципом "єдиної зупинки", технічну модернізацію пунктів пропуску, цифровізацію та автоматизацію процесів, обмін інформацією тощо.

За словами Дениса Шмигаля, ці заходи допоможуть уникнути черг на кордонах, прискорять рух товарів та створять зручний прикордонний простір для бізнесу та всіх українців.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт