Оподаткування Вартості Електронних Авіаквитків: Що Повинен Знати Бухгалтер



Фахівці ДПС поділилися корисними поясненнями щодо оподаткування ПДФО при придбанні електронного авіаквитка з урахуванням особливостей відрядження. За питань 103.17 ЗІР (zir.tax.gov.ua), їхні роз'яснення особливо важливі для тих, хто має справу з відшкодуванням подорожей працівникам.

Відзначено, що витрати на відрядження визнаються лише у випадку наявності підтвердних документів, які підтверджують вартість цих витрат. У випадку електронних авіаквитків потрібний пакет документів, до якого включається:

1. Розрахунковий документ або документ, що підтверджує оплату (чи то готівкою, чи безготівково) – це може бути платіжна інструкція, касовий чек, розрахункова квитанція або виписка з банку.

2. Роздрукована частина електронного авіаквитка з вказаним маршрутом.

3. Відривна частина посадкового талону або роздрукований електронний посадковий талон, отриманий при онлайн-реєстрації на рейс.

Отже, якщо особа у відрядженні не подає роботодавцю документ, що підтверджує вартість електронного авіаквитка разом із посадковим талоном, сума відшкодування включатиметься до оподатковуваного доходу і оподатковуватиметься ПДФО за ставкою 18%.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт