Що Потрібно Знати Новому ФОПу: Спрощена Система Оподаткування та Єдиний Внесок



Для тих, хто тільки розпочинає свій бізнес, важливо розібратися в особливостях оподаткування. Якщо ви новостворена фізична особа - підприємець і вирішили обрати І чи ІІ групу спрощеної системи оподаткування, декілька аспектів варто взяти до уваги.

Згідно з податковими нормами, які стосуються нових підприємців, після держреєстрації вас автоматично поміщають на загальну систему оподаткування до кінця місяця, у якому відбулася реєстрація. У цей період вашим основним критерієм нарахування єдиного внеску є сума доходу, отриманого від оподатковуваної діяльності, яка обкладається ПДФО. Необхідно зауважити, що ця сума не може бути меншою за мінімальний страховий внесок за відповідний місяць.

У випадку, якщо ви не отримали доходу протягом звітного періоду або окремого місяця, вам дозволяється самостійно визначити базу нарахування. Проте важливо дотримуватися максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, визначеної законодавством.

Окремо слід зазначити, що з першого числа місяця, наступного за місяцем реєстрації, ФОПи, які визначились як платники єдиного податку першої чи другої груп, можуть самостійно нараховувати єдиний внесок у межах максимальної бази нарахування. Важливо враховувати, що сума єдиного внеску не може бути меншою за мінімальний страховий внесок.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт