Закон і Трудові Можливості для Іноземних Працівників




В сучасному світі роботодавці мають можливість працевлаштовувати іноземців, користуючись дозволом на працевлаштування, який визначений Законом України "Про зайнятість населення" від 5 липня 2012 року (№ 5067-VI).

Стаття 26 Конституції України визначає, що іноземці, які стали постійними жителями України, можуть працювати на підприємствах, в установах і організаціях або займатися іншою трудовою діяльністю на засадах та в порядку, що визначені для громадян України.

Отримати дозвіл на працевлаштування можливо, представивши відповідний пакет документів до територіального органу центрального виконавчого органу, відповідального за політику зайнятості населення та трудову міграцію.

Детальний перелік документів, необхідних для отримання дозволу на працевлаштування іноземців, можна знайти в статті 42-2 Закону № 5067.

Важливо пам'ятати! Працевлаштування іноземців без належного дозволу є порушенням законодавства і може призвести до адміністративної та/або фінансової відповідальності. Про це наголосили фахівці ДПСУ.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт