Завершення Діяльності ФОП-єдиника: Податкові Аспекти




У світлі процедур держреєстрації припинення підприємництва ФОПа-єдиника, важливо розуміти, як цей процес впливає на податкові зобов'язання. Згідно з пунктом 294.6 ПКУ, останній звітний період ФОПа буде визначено періодом, в якому держреєстратор повідомить податківців про проведення державної реєстрації припинення його підприємницької діяльності.

Підприємнику слід мати на увазі, що податкові зобов'язання, пов'язані із сплатою єдиного податку, будуть існувати до останнього дня місяця, в якому контролери виключать його з реєстру платників єдиного податку (див. пункт 295.8 ПКУ).

Важливо відзначити, що у зв'язку з цим ФОП-єдиннику не потрібно подавати заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування.

Згідно із повідомленням Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, ФОПам вже не потрібно сплачувати єдиний податок:

- для першої та другої груп - з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому контролери отримали повідомлення про реєстрацію припинення;

- для третьої групи - з першого числа місяця, наступного за звітним кварталом, в якому держреєстратор повідомив податківців про припинення. 

Цей процес спрощує завершення підприємницької діяльності та допомагає уникнути непотрібних податкових обтяжень.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт