Оптимальне Використання Відпусток у 2024 році для Державних Службовців: Роз`яснення та Рекомендації




Національна Академія Державної Служби (НАДС) надає корисні кларифікації стосовно використання щорічних відпусток у 2024 році державними службовцями згідно з роз`ясненням від 15.01.2024 р. № 177 р/з. Зокрема, враховуючи положення статей 75 та 79 КЗпП, НАДС визначила, що останнім відпрацьованим робочим роком для державного службовця є період 2023-2024 років згідно зі статтею 33 Закону про Держбюджет-2024.

Отже, в 2024 році службовці повинні використати дні щорічної додаткової оплачуваної відпустки за стаж державної служби, накопиченого у робочому році 2023-2024. У випадку, якщо працівник не скористається основною чи додатковою відпусткою, йому буде надана грошова компенсація за всі невикористані дні, на які він мав право за останній відпрацьований робочий рік.

Звертаємо увагу, що відпустки, на які працівник набув право у останньому відпрацьованому робочому році, повинні бути використані до завершення 2024 року, а в разі їх невикористання передбачена грошова компенсація у межах затверджених видатків на оплату праці.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт