Законопроєкт №5344-д: Зміни у Законодавстві щодо Професійного Розвитку Осіб з Інвалідністю



Недавно у Верховній Раді розгорнулася дискусія щодо перегляду алгоритму дій роботодавців та їхньої відповідальності. Зацікавлені сторони активно обговорюють законопроєкт №5344-д, який пройшов перше читання.

Комітет ВРУ з соціальної політики та прав ветеранів висловив рекомендації прийняти цей законопроєкт у другому читанні та в цілому. Вони переконані, що прийняття цього закону значно розширить можливості працевлаштування осіб з інвалідністю.

Згідно із законопроєктом, роботодавці зможуть отримати компенсацію витрат на створення спеціалізованих робочих місць для осіб з інвалідністю. Крім того, забезпечення робочого місця (за необхідності) соціальним супроводом, персональним асистентом, перекладом жестовою мовою та іншими послугами буде також підтримуватися.

Законопроєкт передбачає вибір для роботодавців між працевлаштуванням осіб з інвалідністю та сплатою цільового внеску на підтримку Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Такий підхід робить систему гнучкою та забезпечує рівні умови для приватного та державного секторів.

Головна мета законопроєкту - збільшити доступність працевлаштування для осіб з інвалідністю. Його прийняття розширить можливості для працевлаштування не лише в приватних підприємствах, але й в органах державної влади та місцевого самоврядування.

У разі успішного прийняття закону, роботодавці матимуть змогу скористатися заохочувальною системою для працевлаштування осіб з інвалідністю. Також буде надано можливість соціально орієнтованому бізнесу створювати підприємства захищеного працевлаштування.

Законопроєкт не тільки не скасовує існуючих пільг для підприємств, але й забезпечує рівність всіх громадських орг

анізацій, включаючи ті, що представляють інтереси осіб з інвалідністю. Це крок у напрямку будівництва справедливого і відкритого суспільства, де кожна організація має рівні можливості отримувати підтримку та розвивати свої проекти.

Законопроєкт також сприятиме розвитку громадянського суспільства, забезпечуючи доступ різних організацій, зокрема тих, які представляють інтереси ветеранів та осіб з інвалідністю, до конкурсних процедур та державного фінансування. За його прийняттям очікується значне покращення умов для осіб з інвалідністю на ринку праці та збільшення їхньої економічної самостійності.

Міністерство соціальної політики також висловило підтримку законопроєкту, вважаючи його ключовим для покращення умов працевлаштування та соціальної інтеграції осіб з інвалідністю. Висловіть свою думку щодо цих змін у законодавстві та їхнього можливого впливу на бізнес та суспільство в коментарях нижче!

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт