Як правильно здійснювати та документувати витрати



У світлі законодавчих норм України, фізичні особи, які мають повноваження від підприємств - юридичних осіб, і отримали готівку з рахунку за допомогою платіжного інструменту, мають можливість використовувати ці кошти за призначенням без оприбуткування в касі. При цьому вони повинні представляти в бухгалтерію підприємства Звіт про використання коштів, разом із відповідними документами, які підтверджують це використання, та повертати невикористану суму у визначений строк і порядок.

Вимоги щодо складання такого Звіту визначені положенням про ведення касових операцій в національній валюті, затвердженим Національним банком України. Порядок складання Звіту, а також строки його подання визначено відповідним наказом Міністерства фінансів.

Важливо відзначити, що Звіт має бути поданий до закінчення місяця, який настає за місяцем, у якому платник податку завершує відрядження або виконання цивільно-правової дії. У випадку використання корпоративного (бізнесового) платіжного інструменту, строки подання Звіту продовжуються на один календарний місяць.

Звертайте увагу на дотримання встановлених термінів та правильну документацію, щоб уникнути непорозумінь та забезпечити належний контроль за рухом коштів в вашому підприємстві.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт