Права та обов'язки платників податків у період воєнного стану: роз'яснення від фахівців



У зв'язку із воєнним станом в Україні важливо знати особливості виконання фінансових операцій для фізичних та юридичних осіб, на які накладено арешт. Згідно з чинним законодавством, фізичні особи - боржники можуть здійснювати видаткові операції зі свого поточного рахунку на обмежену суму, не перевищуючи дві мінімальні зарплати за місяць. Також вони можуть сплачувати податки та збори, ігноруючи арешт, якщо рахунок використовується для цілей, визначених законодавством.

Щодо юридичних осіб та самозайнятих осіб, які використовують найману працю, на які також наклали арешт, дозволяється здійснювати видаткові операції лише для виплати зарплати не більше п'яти мінімальних зарплат на одного працівника. Важливо відзначити, що такі платники можуть сплачувати податки, збори та ЄСВ.

Однак важливо зауважити, що платники податків, на яких накладено арешт, повинні самостійно регулювати свої податкові зобов'язання власними коштами. Детальні відомості та конкретний обсяг фінансових операцій можна з'ясувати у фахівців Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт