Як Зменшити ПДФО за Допомогою Соціальних Пільг




У світлі податкових правил, платник ПДФО має можливість скористатися перевагами та зменшити загальний дохід, отриманий від роботодавця, на суму податкової соціальної пільги. Це можливо лише в тому випадку, якщо дохід не перевищує визначеної суми місячного прожиткового мінімуму, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (п.169.1 ПКУ).

Якщо ви утримуєте двох чи більше дітей до 18 років, вам надається право на 100% податкової соціальної пільги, яка розраховується в розмірі, визначеному відповідно до законодавства. Важливо враховувати, що ця пільга становить 1240,50 грн. у 2022 році, 1342,00 грн. у 2023 році та 1514,00 грн. у 2024 році, і обчислюється на кожну дитину.

Одночасно, згідно з іншим пунктом, ви можете отримати податкову соціальну пільгу у розмірі 150% від зазначеної суми, якщо ви є одинокою матір'ю, вдовою, опікуном або піклувальником. Ця пільга також розраховується на кожну дитину до 18 років або на дитину з інвалідністю.

Важливо врахувати, що такі пільги можуть бути отримані до закінчення року, в якому дитина досягає 18 років, або до кінця року, у який вона померла, якщо це сталося до повноліття (пп. 169.3.3 ПКУ). Робіть розумні фінансові рішення та максимізуйте ваші податкові вигоди!

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт