Оприбуткування Готівки в Установі: Зобов'язання та Внутрішні Порядки




Згідно з положенням № 148, прийнятим Національним банком України, готівка, яка надходить до каси, повинна бути вчасно та повністю оприбуткована. Для виконання цього вимоги, установа чи підприємство має розробити та затвердити внутрішній документ, який визначає порядок оприбуткування готівки в їх касі.

Внутрішній порядок повинен ураховувати особливості як самої установи чи підприємства, так і його відокремлених підрозділів. Це включає в себе внутрішні трудові розпорядження, режим роботи, графіки змінності, а також порядок та особливості здачі готівкової виручки до банку. Зокрема, для відокремлених підрозділів установи чи підприємства необхідно розробити власний порядок, який повинен бути узгоджений із загальними вимогами положення № 148 та враховувати вимоги законодавства України.

Положення № 148 також визначає, що підприємства з відокремленими підрозділами, що здійснюють касові операції, та режим роботи яких відрізняється від розпорядку бухгалтерії підприємства – юридичної особи, повинні визначити порядок взаємодії цих підрозділів із бухгалтерією підприємства відповідно до вимог законодавства України. Детальніше про це читайте у положенні № 148.
\
Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт