Нові Зміни у Реєстрації Фізичних Осіб – Платників Податків




Головне управління ДПС у Дніпропетровській області хоче звернути вашу увагу на останні зміни, які відзначилися 25 грудня 2023 року. Тоді набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 24 жовтня 2023 року під номером 571 "Про внесення змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків". Цей наказ № 571 зареєстрований у Міністерстві юстиції України 8 листопада 2023 року під номером 1940/40996.

Зміни стосуються Положення, яке регулює реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. Головною метою внесених змін було приведення положення у відповідність до рішення Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2023 року за № 853 "Деякі питання надання комплексної електронної публічної послуги «єМалятко»".

Конкретно, зміни стосуються абзацу першого пункту 1 розділу XIV Положення. Замість слів і цифр, пов'язаних із Порядком надання комплексної послуги «єМалятко», тепер використовуються слова і цифри, що стосуються комплексної електронної публічної послуги «єМалятко» та відповідають рішенню Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2023 року за № 853.

Ці зміни необхідно враховувати, особливо якщо ви маєте справу з реєстрацією фізичних осіб – платників податків. Будьте в курсі останніх розробок і готуйтеся до їхнього впровадження у свою бухгалтерію.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт