Останні новини щодо торговельних відносин між Україною та ЄС: що зміниться в умовах угоди




У заході інформування відзначається, що у зв'язку з новим проєктом угоди про торговельні пільги між Україною та Європейським союзом, який планується продовжити до 6 червня 2025 року, передбачаються обмеження для експорту українського цукру, м'яса птиці та яєць на європейський ринок.

Згідно із зазначеними даними, вже прийнято попереднє рішення щодо продовження угоди, але остаточний варіант документу буде затверджений на засіданні єврокомісарів у Брюсселі 31 січня.

Суттєвою новітністю є введення лімітів на імпорт у ЄС українського цукру, м'яса птиці та яєць, що раніше не передбачалося у попередній угоді. Зокрема, у новій угоді передбачено два захисні механізми - один для звичайних ситуацій та інший для надзвичайних ринкових коливань. Ці механізми дозволяють уведення обмежень навіть за ініціативою однієї країни ЄС у випадку непередбачуваних ринкових змін.

Проект також прискорює процес прийняття рішення щодо призупинення надмірного імпорту агропродукції з України, яке відзначено тим, що воно буде ухвалюватися виключно Єврокомісією без необхідності затвердження всіма країнами ЄС.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт