Важливе повідомлення для платників податків від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області



Згідно з положеннями Податкового кодексу України, а саме пунктом 35 приміткою 1.8 статті 35 приміткою 1, суми, що були помилково або переплачені платником податків (єдиного внеску) та суми штрафів, вважаються коштами, що надійшли на єдиний рахунок. Ці суми враховуються при формуванні Реєстру платежів з єдиного рахунку для окремого платника податків.

Платники податків мають право визначити, через свій Електронний кабінет, як використовувати зазначені суми на дату формування Реєстру. Важливо зауважити, що це не обмежує права платника податків на повернення неправомірно або переплаченої суми відповідно до статті 43 Податкового кодексу.

Отриманий Реєстр платежів з єдиного рахунку може бути переглянутий платником податків через його Електронний кабінет відповідно до встановленого порядку, який передбачений статтею 42 приміткою 1 Податкового кодексу.

Зауваження: Деталі та процедури регулюються Порядком функціонування єдиного рахунку, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року № 321. Будьте в курсі та слідкуйте за всіма змінами для ефективного використання електронних сервісів.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт