Фіскальні Звітні Чеки та Зобов'язання: Огляд Законодавства




Закон України про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі та послуг накладає конкретні вимоги на суб'єкти господарювання. Згідно з цим законом, підприємства, які проводять розрахунки готівкою або безготівково (з використанням різних електронних засобів), зобов'язані щоденно створювати фіскальні звітні чеки за допомогою реєстраторів розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу).

Визначаючи фіскальний звітний чек як документ, створений реєстраторами розрахункових операцій, закон також визначає, що цей чек може бути у паперовій або електронній формі. Він містить інформацію про обсяг розрахункових операцій та створюється відповідно до фіскальної пам'яті реєстратора.

Закон також встановлює конкретні фіскальні функції для реєстраторів розрахункових операцій та зазначає, що Z-звіт - це денний звіт з обнуленням інформації в оперативній пам'яті та внесенням її до фіскальної пам'яті реєстратора.

Важливо відзначити, що жодним з актів, визначених законом або наказами Міністерства фінансів, не передбачено механізму скасування помилково проведених розрахунків через РРО або ПРРО після створення Z-звіту та закриття робочої зміни касира.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт