Ефективне Застосування РРО/ПРРО: Нові Зміни у Сфері Розрахунків




Статтею 9 Закону України визначено важливі аспекти застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Відзначено, що РРО/ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються підприємствами власного виробництва, за винятком певних категорій товарів.

Підкреслено, що обов’язок застосування РРО/ПРРО визначається конкретними обставинами господарських операцій, а не формою розрахунків. Зазначено, що готівкові та безготівкові розрахунки рівноцінні з точки зору застосування РРО/ПРРО.

Додатково відзначено, що спосіб розрахунків несе ключове значення для визначення потреби у застосуванні РРО/ПРРО. Зокрема, операції, здійснені за допомогою POS-терміналів у безготівковій формі, також підпадають під обов'язок застосування РРО/ПРРО.

Зазначено, що приймання оплати за продукцію власного виробництва через платіжний термінал або електронні платіжні засоби вимагає обов'язкового використання РРО/ПРРО. Ці нові вимоги мають велике значення для суб'єктів господарювання у зазначених галузях та сприятимуть більш прозорим та ефективним розрахунковим операціям.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт