Фінансова Відповідальність за Податкові Порушення: Що Потрібно Знати




Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до положень ст. 109 Податкового кодексу України (ПКУ) порушення податкового та інших законодавчих вимог, контроль за яким покладено на контролюючі органи, призводить до юридичної відповідальності згідно з ПКУ та іншими законами України.

Відповідно до п. 120.1 ст. 120 ПКУ, несвоєчасне чи неподання податкової звітності карається штрафом у розмірі 340 грн за кожен випадок неподання чи несвоєчасного подання. У разі повторного порушення протягом року, коли платнику вже нараховано штраф за аналогічне порушення, штраф складе 1020 грн за кожен випадок.

Важливо відзначити, що вищезазначені санкції застосовуються до всіх податкових декларацій, розрахунків та інших звітів, обов’язкових для подання контролюючим органам згідно з ПКУ.

Отже, у випадку порушення платниками податків обов’язків щодо подання податкової звітності, вони можуть очікувати фінансові санкції у вигляді штрафів, визначених вищезазначеними нормами. Будьте в курсі та дотримуйтеся вимог податкового законодавства для уникнення непотрібних фінансових втрат.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт