Актуалізація Облікових Даних Платників Податків




У світлі пункту 66 Податкового кодексу України, облікові дані платників податків піддаються корекції, керуючись інформацією від органів держреєстрації та документально підтвердженою інформацією, наданою самими платниками податків.

Процедура змін до облікових даних платників податків визначена у Розділі ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів від 9 грудня 2011 року № 1588.

При внесенні змін або коригуванні документів, необхідних для обліку, платнику податків відведено 10 календарних днів на представлення контролерам уточнених документів, дотримуючись тих самих процедур, як і при взятті на облік (п. 9.2 Розділу IX Порядку № 1588).

У випадку змін, повідомлених платником податків щодо Єдиного державного реєстру, важливо зауважити, що це не зачіпає зміни, які вносяться до ЄДР або повідомлені відповідно до основного місця обліку.

Органи Державної податкової служби Тернопільської області роз'яснили, що дані змін, які включають до ЄДР, контролери автоматично оновлюють, керуючись відомостями від держреєстратора, згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 року № 755-IV."

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт