Податкові Зобов'язання ФОПів ІІ Групи: Оновлені Критерії та Вимоги для Платників Єдиного Податку


ФОПи ІІ групи, що оподатковуються єдиним податком, зобов'язані дотримуватися ряду критеріїв, визначених згідно з Податковим кодексом України. Переважно, це підприємці, які надають різноманітні послуги та діють у сфері ресторанного господарства.

Специфічні вимоги для цієї категорії ФОПів включають в себе обмеження на кількість найманих працівників (не більше 10 осіб) та обмеження щодо обсягу доходу, який не повинен перевищувати 834 розміри мінімальної зарплати на початок податкового року, що на даний момент складає 5,921,400 гривень.

Важливо зазначити, що ці обмеження не стосуються тих ФОПів, які займаються посередницькою діяльністю в сферах купівлі, продажу, оренди та оцінки нерухомості, або тих, які спеціалізуються на виготовленні та торгівлі ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних та напівдорогоцінних матеріалів. Для цих ФОПів застосовується режим оподаткування ІІІ групи єдиного податку, якщо вони відповідають встановленим критеріям.

Отже, важливою інформацією для ФОПів, які обирають оподаткування за спрощеною системою, є усвідомлення обмежень та вимог, які ставляться до їхньої діяльності, зокрема, надання певних видів послуг певним категоріям споживачів.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт