Програма «Купуй українське»: Заохочення для Громадян та Виробників




Великі новини для українських споживачів та виробників! Президент Володимир Зеленський оголосив про розробку унікальної програми кешбеку «Купуй українське». Згідно з цією ініціативою, громадяни матимуть можливість отримувати повернення частини коштів за покупки українських товарів та послуг, здійснені за допомогою спеціальної картки.

«Ми прагнемо, щоб гроші залишалися в Україні та сприяли нашому розвитку. Це важливо для податків, зарплат наших військових та загального благополуччя держави, включаючи оборонні можливості. Параметри програми вже у процесі розробки, і ми маємо намір запустити її цього року», - зазначив Президент.

Важливий компонент ініціативи - розширення локалізації виробництва в Україні, зокрема у сфері виробництва зброї та військової техніки. Водночас, Володимир Зеленський підкреслив необхідність подолання бар'єрів, які перешкоджають розвитку виробництва, таких як тривалі процедури підключення до мереж та зміни цільового призначення землі.

Паралельно з цим триває розробка конкретних державних програм для підтримки вітчизняних виробників, включаючи гранти, кредити та стимули для розвитку виробництва та збільшення попиту на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль додав, що підтримка вітчизняних товаровиробників буде реалізована через публічні закупівлі, розширивши перелік категорій товарів, які можна закуповувати у локальних виробників. Також підтримка буде надаватися за допомогою програми «Шкільний автобус», спрямованої на підтримку вітчизняних виробників автобусів. Бюджет на поточний рік вже включає 1 млрд грн для компенсації витрат на придбання української сільгосптехніки, що допоможе створити нові робочі місця та збільшити податкові надходження в державний бюджет.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт