Розрахунок коригування до податкової накладної при зміні митної вартості експортованих товарів




У випадку, коли змінюється митна вартість товару, який експортується, розрахунок коригування до податкової накладної, складеної для операції з вивезення товарів за межі митної території України, проводиться лише у випадку оформлення аркуша коригування до відповідної митної декларації. Цю важливу інформацію наголошено у роз'ясненні від фахівців ДПС, яке можна знайти у категорії 101.15 розділу «Запитання - відповіді» на веб-порталі ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Також слід зауважити, що у випадку, якщо аркуш коригування не оформлено до митної декларації, розрахунок коригування до такої податкової накладної не потрібно проводити.

Проте, кожен конкретний випадок оподаткування при здійсненні господарських операцій платником податків має бути розглянутий з урахуванням усіх обставин проведення таких операцій (зокрема, умов, за яких відбулася зміна компенсації вартості експортованих у митному режимі товарів). Тому контролери рекомендують у разі виникнення питань звернутися до контролюючого органу для отримання індивідуальної податкової консультації відповідно до порядку, визначеного статтею 52 Податкового кодексу України, з детальним описом проведених операцій.

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт