Правильне Заповнення Податкових Накладних: Важливі Положення для Вас




Увага всім бухгалтерам та фахівцям з обліку! Головне управління ДПС у Дніпропетровській області наголошує на важливості правильного заповнення податкових накладних. 

Пунктом 16 Порядку № 1307, що регулює цю процедуру, передбачено, що у графі 9 розділу Б податкової накладної зазначається код відповідної пільги з ПДВ згідно з Довідниками податкових пільг, які затверджені ДПС станом на дату складання накладної.

Згідно з Порядком № 1307, якщо ви внесли коригування до сум податкових зобов’язань або виправили помилки у податковій накладній, не пов’язані зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, вам потрібно скласти розрахунок коригування. Цей розрахунок, згідно з додатком 2 до податкової накладної, має бути поданий разом з накладною.

Не забувайте, що порядок складання розрахунку коригування та його реєстрації аналогічний до порядку для податкових накладних, за винятком окремих випадків, передбачених Порядком № 1307.

Таким чином, якщо ви внесли коригування та змінили код відповідної пільги з ПДВ у податковій накладній, у розрахунку коригування необхідно також вказати новий код пільги, згідно з довідниками податкових пільг, затвердженими ДПС на момент складання розрахунку.

Не забувайте про ці важливі деталі при роботі з податковою документацією!

Новини Клубу Головного Бухгалтера

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Які святкові дні змінили дати із 2023 року

Як правильно змінювати найменування юридичної особи та перереєструвати платників ПДВ

Оплата лікарняних лише з четвертого дня хвороби та інші зміни щодо лікарняних — законопроєкт